Daten met coeliakie

Vandaag start de week van de lentekriebels. Voor mij een reden om deze blog eindelijk eens af te maken!

Uit een onderzoek van de Columbia University onder 640 mensen met coeliakie, blijkt dat de helft aarzelt om op date te gaan.
Wat jammer! Ik ga regelmatig op date en mijn coeliakie is daarbij gelukkig nooit een belemmering.

Vandaag twee jaar geleden vertelde mijn ex dat hij niet samen verder wilde. Na een relatie van 25 jaar en 2 kinderen samen, voelde ik natuurlijk een ontzettend verdriet, maar ik voelde ook vrijwel meteen vrijheid. Ik had de jaren ervoor zo hard gevochten voor onze relatie, dat ik geen energie over had om andere dingen te doen. Nu had ik daar opeens wel tijd en ruimte voor. En haal ik dat volop in: ik genieten van het leven, van leuke dingen doen!
πŸ₯³πŸ˜‚πŸ’‹πŸ‘·πŸΌβ€β™€οΈπŸ’†β€β™€οΈπŸ’ƒπŸΌπŸš£β€β™€οΈπŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘§πŸ°πŸ§πŸ·πŸ₯ΎπŸ“ΈπŸŽžοΈπŸ“–

En ja, daar hoort daten ook bij. Interessante mensen ontmoeten, aandacht voor elkaar, samen leuke dingen doen.

Daten via datingapps

De meeste van mijn dates heb ik ontmoet via datingapps. Maar wanneer vertel je dat je coeliakie hebt? Ik vertel het vlak voordat we voor het eerst afspreken:

“Je moet nog iets weten: ik heb coeliakie. Dat betekent dat ik heel ziek word van gluten. Als ik ze eet, maar ook als jij net een koekje hebt gegeten of bier hebt gedronken en ik met jou zoen ...”

Tot nu toe zei iedereen: “Dan eet ik toch geen koekje?

Zoenen met coeliakie

Maar daten gaat niet altijd via apps, je kan ook leuke mensen in real life tegen komen. 😁Toen ik net begon met daten, vroeg ik aan een glutenvrije kennis hoe zij om gaat met zoenen:

Ik zoen wel eens met mannen die bier op hebben en idd ja ik krijg er last van, soms een wat opgezette buik. Maar ach! Dat neem ik voor lief! Zolang ik s avond alleen in m’n bed lig en lekker scheten kan laten interesseert mij het niet. Ja vind het wel irritant en jammer. Maar dit hoort nou eenmaal bij me.

Ik snap dat helemaal! Als je iemand leuk vind, wil je je niet laten weerhouden…
Maar ik doe het (liever) niet. Ik geef degene met wie ik wil zoenen een slok van mijn eigen drinken voordat ik ga zoenen. πŸ˜‰

Seks met coeliakie

En dan nog een stapje verder: kan je via seks gluten binnen krijgen?
Op internet gaat het verhaal rond dat condooms en glijmiddel soms gluten kan bevatten. Maar de NCV heeft nog geen enkel merk kunnen vinden met gluten. Zolang je het condoom alleen gebruikt voor piv (penis in vagina) of anaal, is er geen enkel probleem.

pijpen/likken met coeliakie

Ik weet niet of er ooit onderzoek is gedaan naar gluten in sperma of vaginavocht. Wel naar borstvoeding en daar zat geen gluten in. Dus ik ga er van uit dat er in sperma of vaginavocht ook geen gluten zit.

En met condoom of glijmiddel? De NCV heeft dus geen enkel merk gevonden met gluten. Dus ik zou het risico gewoon nemen…

Mijn date leven

Helaas voor jullie, hier geen update van mijn date leven. Geen sappige verhalen, leuke details en roddels. Mijn kinderen kunnen dit ook lezen. Maar neem maar van mij aan: ik geniet volop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *