Glutenvrije voornemens 2024

Gelukkig 2024 allemaal! Ik wens jullie een gezond, leuk en liefdevol jaar. Hebben jullie ook glutenvrije voornemens?

Al een aantal jaar stel ik een lijst op met (goede?) glutenvrije voornemens. Zie bijvoorbeeld de glutenvrije voornemens van 2022. Normaal deel ik mijn glutenvrije voornemens in in 3 categorieën: Voornemens voor mijn blog, Voornemens voor bezoek aan (glutenvrije) horeca en winkels en Overige glutenvrije voornemens.

Dit jaar zijn ze anders. Omdat ik nog volop bezig ben om alle artikelen weer terug online te krijgen. En omdat mijn leven anders is.

Voornemens voor mijzelf

 1. Lief zijn voor mijzelf!
  Dansen, tijd nemen voor nadenken en voelen, leuke afspraakjes, een fijne wandeling.
 2. Mentaal en fysiek weer gezond worden.
  Sinds mijn scheiding in 2022 ben ik licht overspannen, maar aan de andere kant geniet ik zo veel meer van mijn vrijheid en alle leuke dingen die ik doe.

Voornemens voor mijn blog

 1. De verdwenen blogs weer online zetten en tegelijk mijn website opruimen.
 2. Lijstjes up to date houden.

Voornemens voor bezoek aan (glutenvrije) horeca en winkels

Afgelopen jaar ging ik 83 keer uit eten! Dat is een gigantisch aantal keer, zelfs als je bedenkt dat ik een ijsje halen of een taartje bij de thee mee gerekend heb. Maar er blijft natuurlijk altijd wat te wensen over…

 1. Vorig jaar ging ik met mijn jongste dochter Mirthe naar Boutique hotel Lytel Blue. De eigenaresse heeft coeliakie, wat is dat fijn onbezorgd! Helaas hebben zij nu andere eigenaren, maar ook zij zullen zich weer goed in het glutenvrije dieet verdiepen.  
  Dit jaar wil ik weer naar zo’n B&B of hotel. Bijvoorbeeld naar vakantiehuisje Rust & Ruimte aan de Vecht in Breukelen, naar Gastenverblijf ’t Zeeuwse Licht in Middelburg of naar Mostarlic B&B in de Franse Ardennen.
  Nog veel meer van dit soort accommodaties vind je in mijn lijstje Extra verwend worden op vakantie, glutenvrije accommodaties.
 2. Eindelijk een keer naar Bakkerij Petit Four in Deventer. Mijn ouders halen daar regelmatig gebakjes voor ons, maar ik ben er zelf nog nooit geweest.
 3. Met mijn dochter Mirthe naar Fluit & Kruid in Putten voor een High Tea. Op de valreep van 2023 ging ik langs in dit volledig glutenvrije winkeltje en tearoom. En dat smaakte naar meer!
 4. Naar volledig glutenvrij restaurant The Food Club voor een High Wine met vriendin E.
 5. Naar vriendin A. in glutenvrij Assen en dit keer wel langs de Ruttmans, de glutenvrije winkel.
 6. Mijn oudste dochter Eva en ik denken er over om dit jaar op interrail te gaan. Glutenvrije uitdaging 2.0… Maar dan gaan we zeker weer langs bij glutenvrij restaurant Manicaretti in Parijs, op loopafstand van treinstation Paris Nord. (Lees hier mijn verslag van ons weekend Parijs in 2022).
 7. Mijn museumkaart combineren met een glutenvrij uitje:
  – Rijksmuseum en Craft coffee & Pastry in Amsterdam
  – Wereldmuseum en De glutenvrije winkel in Amsterdam
  – Nemo en Bloem eten en drinken in Amsterdam
  – Beelden aan zee en The Welsh Bakestone in Den Haag
  – Naturalis en Floor’s coffee & Brunchbar in Leiden
  – Kunsthal en Sue en/of Happy Food & Health in Rotterdam
  – Coda en Free From Shop in Apeldoorn
 8. Of naar 1 van de andere volledig glutenvrije restaurants en winkels in Nederland en daarbuiten.
 9. Weer eens naar Hoeve Ravenstein in Baarn: Een mooie boerderijwinkel met een groot glutenvrij assortiment. Daarnaast kan je in het boerderijcafé heerlijk een glutenvrij broodje of gebakje eten. Ze zijn gecertificeerd door de NCV. En je kan in de omgeving prachtig wandelen, of gewoon op de boerderij rondkijken (er is een leuke speurtocht).
 10. Vorig jaar ging ik naar restaurant Sea You aan de pier van Velsen-noord. Zij zijn gespecialiseerd in glutenvrij en ik genoot van de glutenvrije kibbeling, het uitzicht en de standwandeling. Dat smaakt naar meer!
 11. Vorig jaar beleefde ik een mini-vakantie bij strandpaviljoen Sport in Wassenaar, met heerlijke glutenvrije calamares (zie onderstaande foto). Hier wil ik graag weer heen!

Eén gedachte over “Glutenvrije voornemens 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *