Recept: pasta met erwtjes en spekjes

Het lievelingsgerecht van Mirthe staat nog niet op deze site!

Ons nichtje N. maakte dit recept een keer voor ons. En sindsdien is het een hit! Zo simpel en ook heel geschikt als #bakjeseten (alles los op tafel en ieder neemt wat hij lekker vindt).

Ingrediënten:

  • glutenvrije pasta
    Mirthe’s favoriete pasta is momenteel de farfelle van Piaceri Mediterranei (gekocht via Glutenvrijemarkt.com). Ik ben blij met deze keuze, want hij is gemaakt van volkoren rijst!
    Op de foto’s in dit artikel staat AH Vrij van Gluten fusilli.
  • 1/2 pak diepvries erwtjes (ca. 300 gram)
  • 1 pakje/bakje spekreepjes
  • geraspte kaas (ikzelf gebruik het liefst vers geraspte Parmezaanse kaas, de kinderen gewoon Hollandse)

    Extra’s
  • crème fraîche
  • rucola
  • verse basilicum
  • zalm snippers

Bereiding:

  1. Bak rustig de spekjes totdat ze krokant zijn
  2. Zet een pan water op voor de pasta
    (Zoals je op onderstaande foto kunt zien, hebben wij 2 pannen met pasta: 1 met gluten en 1 zonder gluten)
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
  4. Verwarm de erwtjes. Ik doe dat in de magnetron, maar met een laagje water kan het ook in een pannetje.
  5. Zet alles op tafel.
  6. Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten bijvoorbeeld eens bij Eva’s lievelingsgerecht: rode kool, of bij het recept voor Rode pasta saus. Een lijst met alle recepten die op mijn website staan, vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*