Glutenvrij in Parijs (1)

Toen mijn dochter 12 werd, zouden we samen naar Parijs. Maar ja, toen kwam de lockdown en werd de reis uitgesteld. Nu is ze 14 en we gaan toch echt binnenkort naar Parijs! En natuurlijk bereid ik me goed voor: In deze blog kan je lezen waar ik veilig kan eten en natuurlijk maakte ik ook een kaart waar je al deze restaurantjes kan vinden.

Let op: Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel. Het kan zijn dat een restaurant niet meer (volledig) glutenvrij is.

Glutenvrij kaartje van de NCV

Mijn Frans is niet goed. Gelukkig wordt het Frans van mijn dochter steeds een beetje beter, maar het is nog lang niet goed genoeg om te vragen naar een glutenvrije maaltijd. Daarom neem ik het Frans Dieetpasje van de NCV mee.

Restaurants die volledig glutenvrij zijn:

In Parijs zijn 23 restaurants die volledig glutenvrij zijn! Je vindt ze in de lijst hieronder, maar ook op mijn lijst + kaart: Uitsluitend glutenvrij, met winkels, bakkers en restaurants in heel Europa.

 1. 42 degres – restaurant Vegan in Parijs
 2. Apeti – veganistisch restaurant in Parijs
 3. Abattoir vegetal – Vegan restaurant in Parijs
 4. Les Berlingots d’Hier – Patisserie & Boulangerie in Parijs (14ème arrondissement)
 5. Le Cairn café in Parijs
 6. Cassiopée Café in Parijs
 7. Chambelland – muenier, boulangerie, patissier in Parijs
 8. Clementine Oliver – pains & gourmandises in Parijs
 9. La Guinguette d’Angèle – traiteur in Parijs.
 10. Helmut Newcake – Biscuitier, pâtissier, chocolatier, et bien plus encore.. in Parijs
 11. Kapunka – Thaise kantine in Parijs (4 van de 6 locaties zijn volledig glutenvrij)
 12. Maison Plume – patisserie in Parijs
 13. Manicaretti – Italiaans lunchrestaurant in Parijs (10ème arrondissement)
 14. Café Mareva in Parijs
 15. Mimì – Cave à Manger – Bistronomique in Parijs
 16. Noglu – lunchcafe, boulangerie, traiteur in Parijs
 17. Little Nona – pizza in Parijs
 18. ONYRIZA – Pâtisserie sans Gluten in Parijs
 19. Le Potager de Charlotte – restaurant in Parijs
 20. Tasca – restaurant in Parijs
 21. Wild and the Moon – vegan restaurant in Parijs
 22. Yummy & Guiltfree – gastronomische wafels in Parijs
 23. La manufacture du Sans Gluten in Parijs

Overige tips

In mijn lijstje Glutenvrije tips voor Europese steden staan 14 Nederlandstalige blogs over Glutenvrij in Parijs. In deze blogs staan nog veel meer tips die ik hieronder sorteerde:

 • Als je langs een glutenvrije Napolitaanse pizza in de wijk Marais loopt dan zeg je natuurlijk geen “nee” dus bij BigLove caffe aten we briljante pizza! (Wendeline op Ik ben glutenvrij)
 • Bij Breizh Café eet je glutenvrije galettes (Miss Glutenvrij)
 • Ce-realiste wat was dit een toffe ontbijtbar! Ze hebben echt zoveel soorten ontbijtgranen, wafels en andere watertandlekkere snacks, maar helaas.. vooral met gluten. Maar ze hebben ook Lucky Charms, en die waren glutenvrij! (Glutenvrij snackerij)
 • Chez Alain Miam Miam, bakkerij café uit de Parijs Glutenvrij gids van Glutenvrije mama
 • La Crème de Paris, waar ze glutenvrije WAFELS verkochten in alle soorten en maten, met goddelijke caramel au beurre salé èn slagroom èn vanille-ijs. De galettes sloeg ik over want die had ik in Bretagne al meer dan genoeg gegeten! (Wendeline op Ik ben glutenvrij)
 • Hard Rock Café live muziek en diner uit de Parijs glutenvrije gids van Glutenvrije mama
 • Macarons uit in de prachtige winkel van Pierre Herme op de Champs-Elysées, ze zijn allemaal sans gluten! Meestal vind ik macarons maar een mierzoet hapje maar deze hebben erg veel smaak en zijn heel erg lekker! (Glutenvrije mama)
 • Judy eten en drinken, healthy (Glutenvrij snackerij)
 • We liepen voorbij KREP, daar kun je glutenvrije galettes eten, crêpes van boekweit. (Glutenvrije mama)
 • Love Juice Bar, Organic freshly pressed juices, açaí bowls & gluten-free avocado toasts. All homemade! uit de Parijs glutenvrije gids van Glutenvrije mama
 • Maisie Café, een cafe waar je veganistisch, glutenvrij en gezond lekkers kunt vinden uit de Parijs glutenvrije gids van Glutenvrije mama
 • La Meringaie, macarons en gebak uit de Parijs glutenvrije gids van Glutenvrije mama
 • Gezond en budgetair verantwoord aten we in Le Myrha, tussen Montmartre en Gare du Nord, een alternatief tentje tussen Afrikaanse belwinkels en Algerijnse bakkers, dus multiculturele couleur locale gegarandeerd. (Wendeline op Ik ben glutenvrij)
 • Pret-A-Manger, een koffie en broodjes keten die ik ken uit Londen. Niet heel authentiek Frans maar wel met glutenvrije salades, soepen en cakejes op het menu. De Pret heeft een kleine 30 vestigingen in Parijs. (Glutenvrije mama)
 • Il Quadrifoglio, pizzeria uit de Parijs glutenvrije gids van Glutenvrije mama
 • RawCakes raw en vegan bakkerij (Glutenvrij snackerij)
 • Rice Trotters, restaurant en afhaal uit de Parijs glutenvrije gids van Glutenvrije mama
 • Season: Een vrij hippe ontbijt- en lunchtent in de Marais dat veel bekendheid heeft gegenereerd op diverse blogs. Season heeft een internationale vibes waar overigens ook de Parisiens maar al te graag komen. Denk sapjes, acai bowls en avocado toast. Ze hebben een aantal glutenvrije opties op de kaart staan en je kunt hier glutenvrij brood van Noglu vinden. (Benines Kitchen)
 • Soya: Glutenvrij eten in Parijs? Dat kan heel goed bij Soya. Hier worden louter veganistische (en dus vegetarische) en glutenvrije gerechten geserveerd, maar dan in een voormalige fabriek vlakbij Canal Saint-Martin in het elfde Arrondissement. Reserveer bijtijds voor de zondag, want dan is er een all you can eat brunch met verschillende warme gerechten, salades, (groenten)puree’s en een aantal desserts. (Culy)

Kaart van Glutenvrij in Parijs

Alle groene pins op de kaart zijn volledig glutenvrij.
Alle oranje pins zijn de overige tips.
Je vindt de volledige kaart op Google Maps.

Heb jij nog meer tips? Ik hoor ze graag!
En kijk ook eens bij mijn lijst Glutenvrije tips voor Europese steden, met 89 Nederlandstalige blogs over steden in heel Europa. Bijvoorbeeld met Glutenvrij in MadridGlutenvrij in Barcelona en Glutenvrij in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *