Omdenken bij het glutenvrije dieet, 7 voorbeelden

In mijn Eerste hulp bij coeliakie en in mijn blog Happy coeliakie kinderen staat

laat je niet beperken door het dieet!

Tja, dat is makkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog geef ik 7 voorbeelden.

Bron foto

Glutenvrije pizza bestellen in Pizzeria

Glutenvrije-pizza-bestellen

Deze zag ik op een coeliakie-forum. Wat een super-meid! Denken in oplossingen. En een goed voorbeeld voor vele andere jongeren (en andere mensen met coeliakie ).

Gewoon meedoen met een bakwedstrijd

En nog winnen ook!

Het recept van deze Chocolate Fudge Cake vind je op Facebook.

Schoolreis naar Londen

Marenthe ging op schoolreis naar Londen. Speciaal voor haar hadden de scholen een glutenvrij gastgezin geregeld!

DE MAN VAN HET GASTGEZIN WAAR IK VERBLEEF HAD ZELF OOK EEN GLUTENALLERGIE. OM ER ZEKER VAN TE ZIJN DAT IK GENOEG ETEN HAD HEB IK ZELF OOK EIGEN SPULLEN MEEGENOMEN ZOALS BROOD EN KOEKJES ZODAT IK ALTIJD EEN BACK-UP HAD.

MAAR HET WAS NIET NODIG. HET GASTGEZIN MAAKTE VOOR MIJ ‘S OCHTENDS GLUTENVRIJ TOAST EN CEREALS. ‘S AVONDS HAD IK GLUTENVRIJE PIZZA EN DE ANDERE AVOND GLUTENVRIJ KIPNUGGETS MET FRIETJES EN BRUINE BONEN IN TOMATENSAUS. ‘S MIDDAGS KREGEN WE EEN LUNCHPAKKETJE MEE MET GLUTENVRIJ BROOD EN EEN CAKEJE.

Glutenvrije Lizet deed mee aan de CupCakeCup

CupCakeCupe is een bak-programma van Zapp waarin kinderen van 10 tot 13 jaar tegen elkaar strijden voor de Gouden CupCakeCup. Hiervoor moeten ze verschillende opdrachten maken met cupcakes. Cupcakes bakken, cupcakes versieren en nog veel meer!

Afgelopen jaar deden glutenvrije Lizet en haar broer Vincent mee!
Lees hier ons interview met haar.

Meer voorbeelden

  • Het beste excuus om de dag te starten met pannenkoekjes (Ellen op Facebook)
    Kijk ook eens bij mijn blog Wereldontbijtjes, voor 18 ontbijtjes van over de hele wereld zonder gluten!
  • Als ik geen coeliakie had gehad zou ik nooit zelf taarten en koekjes zijn gaan maken. En dat zou toch jammer zijn, want ik vind het hartstikke leuk en er komt (meestal) een heel lekker baksel uit. (Myriam op Facebook)
  • Natuurlijk heeft het glutenvrije dieet heel veel nadelen. Maar kijk ook eens bij deze 10 voordelen van het glutenvrije dieet.

Heb jij ook een voorbeeld? Ik hoor h’m graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *