Review Fiona’s glutenvrije taart mix

taart versieren

Vandaag ben ik 9 jaar glutenvrij. Tijd voor een feestje!
Ik vier dit altijd met het maken van een taart. Maar omdat ik deze blog vooraf schrijf, schrijf ik nu over een andere taart: De taart die we maakten voor het verjaardagsfeestje van dochter en man.

Feestje?

Ja, ook ik baal wel eens van mijn coeliakie. Maar wat ben ik blij dat het ontdekt is!
Voor mij is er echt een voor en en na in mijn leven. Het voor eindigde op 14 november 2006 met de veel te vroege geboorte van onze tweeling. Het na begon op 10 oktober 2007, toen ik door de internist weer gezond werd verklaard. In de tussentijd stond mijn wereld een beetje stil, ook al gebeurde er nog zo veel.

13 februari was de belangrijke datum die periode (naast 4 april, onze trouwdag).
Op 13 februari 2007 kreeg ik te horen dat ik zeer waarschijnlijk coeliakie had. Omdat mij niets verteld werd over glutenvrij blijven eten tot het biopt, ben ik meteen overgestapt op het glutenvrije dieet. Gelukkig heeft die paar weken glutenvrij eten geen invloed gehad op de uitslag van het biopt. Ik was zo ziek, maar door het glutenvrije dieet knapte ik weer snel op.

Vandaag is het dus precies 9 jaar dat ik glutenvrij eet.
En wat is er veel veranderd in die 9 jaar! De eerste glutenvrije producten die ik at, kocht ik bij de natuurwinkel. Gortdroog. Wat een verschil met de producten die je nu kan krijgen. Zoals deze Glutenvrije taart mix van Fiona’s Baking Avenue.

Biscuit taart

Natuurlijk, biscuit taart kan je ook makkelijk zelf maken. Gebaksjuwelier heeft een goed recept op haar website staan. Maar ik had me er nog nooit aan gewaagd…

Totdat Fiona voor de deur stond met mijn bestelling en een pak Taartmix om uit te proberen. Ik was nooit zo van de kant en klaar mixen, maar soms vind ik het wel heel handig! Zoals bij een verjaardag, als ik nog meer moet bakken. Of als de kinderen iets willen bakken (ze kunnen nog niet goed afwegen).

Dus voor het verjaardagsfeestje van man- en dochterlief maakte ik eindelijk de biscuittaart van Fiona.

Fiona's glutenvrije taart mix

 

Het belangrijkste bij de mix is het mixen.
En dan bedoel ik heel goed, lang en luchtig mixen. Het mixen van het eiwit totdat het volledig stijf is. En het mixen van het eigeel-suiker mengsel totdat het goed romig is. Na het samenvoegen van alle ingredienten moet het beslag volgens de beschrijving in een bakvorm van 15 cm doorsnede. Maar ik had ondertussen zo veel beslag dat ik een springvorm van 24 cm doorsnede nam.

Versieren

choco-topping

Toen de taart was gebakken en afgekoeld, was het versieren aan de beurt.
Wij sneden de taart doormidden en vulden deze met cranberrycompote en slagroom.
Daarna maakte ik een choco-topping volgens het recept van de gebaksjuwelier en goot die over de taart.
Tenslotte mocht Mirthe de taart versieren.

En hoe hij smaakte? Heerlijk! Niet te droog, niet te zoet, gewoon goed!

Fiona’s Baking Avenue

Kennen jullie Fiona’s Baking Avenue al? Zij maakt de lekkerste glutenvrije gebakjes en taarten: Brownies die smelten in de mond, heerlijke Lemon curd meringue pie in a jar (ideaal om mee te nemen naar een verjaardag of picknick!) en lekkere quiches.  En nu dus ook bakmixen.
Sinds ik haar ontdekte, zoek ik haar regelmatig weer op. Ze staat op veel food-festivals, ik ben erg benieuwd naar haar agenda voor het volgende seizoen. Maar je kan ook rechtstreeks bij haar bestellen.

Fiona’s Baking Avenue
Lemairestraat 1 Amersfoort
Tel: 033-2855072 of 06-42711324
Mail: info@fionasbakingavenue.nl
www.fionasbakingavenue.nl

– Deze taartmix kreeg ik van Fiona’s Baking Avenue. Ondanks dat ik dus ‘gesponsord’ ben, is dit artikel wel geheel mijn eigen mening. De volgende keer dat ik weer gebakjes bij Fiona bestel, bestel ik ook weer een taartmix! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *