Glutenvrije citytrip Amsterdam

Mama, wanneer gaan we weer naar een glutenvrij restaurant?”
Ik vertelde dat er wel 7 glutenvrije restaurants in Amsterdam zijn. En dat er een glutenvrije B&B is in Amsterdam. Dat zagen we wel zitten: Drie dagen Amsterdam. Drie dagen bij de glutenvrije B&B, glutenvrije taartjes eten, eten bij volledig glutenvrije restaurants, winkelen bij volledig glutenvrije winkels. Dat was het plan. Het werd anders, maar zeker niet minder leuk!

Een citytrip met mijn jongste blijkt toch heel anders dan met mijn man of met een vriendin. Het tempo ligt veel lager, culturele uitstapjes worden eerst afgekeurd voordat ze schoorvoetend geaccepteerd worden en struinen door de stad? Nee, echt niet!

Maar het was fijn om met z’n tweeën weg te zijn. Om tijd voor elkaar te hebben.

Glutenfree Bed & Bikes in Oud West

We logeerden bij de glutenvrije Bed & Breakfast van Karin. Karin is (mede)eigenaar van de glutenvrije winkel G’ in West, maar heeft dus ook een glutenvrije B&B. Een B&B met fietsen. Hier maakten wij geen gebruik van. De fiets was te groot voor Mirthe en daarnaast is ze het drukke verkeer in Amsterdam niet gewend. Maar het natuurlijk een ideale manier om je te verplaatsen door Amsterdam!

Het is een fijne B&B. Ruim, met keukentje, ontbijttafel en bank. Drie smalle trappen op, helemaal boven in een typisch Amsterdams pand.

Spaghetteria Jan Hanzenstraat

’s Avonds gingen we eten bij Spaghetteria in de Jan Hanzenstraat. Mirthe koos voor kinderpasta met botersaus en kaas en ik voor spaghetti met mosselen. Ondanks dat ik minstens drie keer heb gezegd dat we allebei glutenvrij moeten eten, ging het toch bijna fout. Op mijn bord lag brood en ook de pasta bleek niet glutenvrij. Gelukkig vroeg ik het nog na, of dat brood glutenvrij was!
Gelukkig kreeg ik binnen 5 minuten een nieuw bord en een glas wijn 🍷 voor het ongemak.

IJscuypje

Een toetje gingen we halen bij IJscuypje op de Da Costakade.

Glutenvrij ontbijt

Karen maakte een heerlijk ontbijt voor ons met versgebakken brood.

Glutenvrije winkel G’ in West

Na het ontbijt gingen we naar de glutenvrije winkel G’ in West. We kochten er snoepjes en glutenvrije cornetto’s en dronken een kop thee met lekkere chocoladecake.

Terug naar de B&B

Tja, en daarna was mijn programma wat te ambitieus. Ik wilde naar het boomkronenpad in het Vondelpark, ik wilde lunchen bij PiqniqCroque Madame 100% Gluten Free Food, naar Nemo, taartjes eten bij Sue, avond eten bij Bloem of bij Pancakes.
Maar mijn meisje was moe en wilde graag terug naar de B&B. Ik heb eten gekocht bij de Albert Heijn en we hebben de rest van de dag gelezen, film gekeken en spelletjes gespeeld.

Glutenvrij ontbijt nummer twee

De volgende ochtend kregen we weer een heerlijk ontbijt. Ditmaal met lekkere broodjes van Ciao Gluten. Ik leerde dit bedrijf kennen op het Frank en Vrij glutenvrij festival in 2017. Sinds kort hebben ze ook een glutenvrije webwinkel. Ik heb er nog nooit iets besteld, maar dat ga ik binnenkort zeker doen!

Craft Coffee & Pastry

Na het ontbijt pakten we onze spullen en liepen naar Craft. Deze glutenvrije bakker bestaat sinds vorig jaar. Ik had eigenaar Gerry beloofd dat ik zou komen zodra ze open zouden zijn, maar het was er helaas nog niet van gekomen. Gelukkig hadden anderen wel voor mij de heerlijke croissantjes gekocht. En dat stokbrood, mmm!
Nu kochten we ook cakejes, chocolate chip cookies en nog meer koekjes. En alles was even lekker!

En alweer naar huis…

Hierna wilde ik naar het Rijksmuseum voor het familiespel en lunchen bij Croque Madame 100% Gluten Free Food. Maar Mirthe wilde naar huis, knuffelen met papa en met de poes. Ze vond Amsterdam te druk…

En mijn plannen voor Amsterdam? Die komen binnenkort wel een keer, met of zonder Mirthe, gewoon een dagje op en neer met de trein. Want zo ver is Amersfoort toch ook weer niet ;-).

Meer lezen?

Voor meer glutenvrij in Amsterdam, kijk eens naar de website van Barbara: Gluten free Amsterdam. Of kijk naar:

Wil je naar een andere stad? Kijk eens bij mijn blogs over mijn citytrips naar AssenDeventerDordrechtPraagSchiermonnikoogTerschelling of naar 1 van de 145 andere citytrips van andere glutenvrije bloggers die ik verzamelde in mijn blog Glutenvrije tips voor Europese steden.

En kijk vooral eens naar mijn beschrijving van de andere B&B’s waar ik glutenvrij extra verwend werd:


Deze blog is niet gesponsord. Geen van de genoemde bedrijven heeft mij een vergoeding gegeven voor deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *