Rosies Food.

Op Miss Glutenvrij lees ik een blog over Rosies.
Rosies ken ik al. Ik koop af en toe havermout en de haverpap met appel. (Zie mijn blog over havermout).
Maar op de blog van Miss Glutenvrij zag ik een nieuw product: Little Rosies. Ontbijtgranen, speciaal voor kinderen in een leuke verpakking. Die moet ik hebben! Misschien gaat Mirthe daarmee goed ontbijten…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik mailde Rosies Food met de vraag waar ik deze kan krijgen. En kreeg een leuke mail terug:

Al onze verkooppunten (ook webshops) staan vermeld op onze website www.rosies-food.nl. Deze winkels kunnen onze producten ook gewoon voor je bestellen. Little Rosies is een vrij nieuwe productlijn en ze hebben het misschien nog niet standaard in hun assortiment.
Wij zagen dat je een mooie informatieve website hebt over glutenvrij leven. Wij zijn een jong, klein bedrijf en we zoeken naar manieren om onze producten onder de aandacht te brengen. We zouden je graag ons assortiment toesturen, want we zijn trots op onze producten. Als onze producten je bevallen zouden we het heel fijn vinden als je dat op je website laat weten en/of een linkje naar onze website plaatst.

Nou, graag!
Een paar dagen later kregen we een grote doos met de producten van Rosies. Fantastisch! Ik voelde me net een kind in een snoepwinkel. En de kinderen waren erg blij met de doos 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In mijn volgende blogs zal ik de producten van Rosies beschrijven.
Op 15 januari schijf ik over de Little Rosies.
Op 17 januari schrijf ik over de Flakes & Fruit
Op 19 januari schrijf ik de Crunchy’s
Op 21 januari schrijf ik over de Muesli’s
Op 23 januari schrijf ik over de Havermout

Glutenvrij in Boer zoekt vrouw

BZV Claire

Op zondag 22 december kwam er een berichtenstroom op gang op de social media: Er zit een #glutenvrij meisje in #bzv!


Claire neemt geen appelgebakje bij de koffie: ‘Heel lief, maar ik sla over want ik mag geen tarwe eten, dan gaat het fout.’
Bekijk het fragment, bij 1:00.

En later bij de lunch vertelt Claire: “Ik heb mijn eigen brood meegenomen.
Jan: “Je eigen brood?
Claire: “Glutenvrij brood. Anders krijg ik  hele erge buikpijn en wordt ik niet zo gezellig want dan kan ik op de wc blijven zitten.

Later vertelt ze: “Jan heeft eigenlijk vrij weinig gevraagd over mijn, uhhh glutenallergie. Maar volgens mij is het wel prima.
Jan zegt: “Ik snapte het vooral niet. Wat is dat gluten eigenlijk.

Klik hier voor het fragment. Het begint bij 37:32

Meteen begon de berichtenstroom op de social media: Er zit een glutenvrij meisje in #bzv!
Zal ze coeliakie hebben? Wat doet ze op dat glutenvrije brood? Hoe gaat het met de kruisbesmetting? Zal ze haar boer al verteld hebben dat ze geen gluten mag? Wanneer zou jij het vertellen? Hoe doet ze dat met avondeten? Hebben ze bij de dagdate ook gegeten?

Om op die laatste vraag te antwoorden: Claire eet een appel tijdens de dagdate (Klik hier voor het fragment)
En na het bowlen gaan ze steengrillen. Dit kan natuurlijk heel goed glutenvrij, maar hier is niets over te zien.
En als ze haar koffer inpakt, spot ik 1 shot met glutenvrij brood en pasta:

BZV Clair bereidt zich voor op Canada

Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat. Of Claire bij haar boer Jan mag blijven, of het ook na Boer zoekt vrouw goed blijft gaan, of ze een nieuw leven start in Canada.
Maar ook ben ik erg benieuwd of glutenvrij nog vaker ter sprake komt (en ik hoeverre dat een rol speelt in de keuze van Jan).
Bekijk het morgen om 20:00 uur op Nederland 1.

Spam!

spam

Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Spam is ook bekend als Unsolicited Commercial E-mail en Unsolicited Bulk E-mail. Meestal wordt met de term ongewenste e-mail bedoeld, maar ook ongewenste reclameboodschappen op websites (onder andere fora) vallen onder spam. (Bron: Wikepedia).

Dit is mijn 666e bericht!
In navolging van Your Daily Intake, vraag ik jullie om spam. Net zoals bij mijn 333e blogpost.
(Heet het nog Spam als je er om vraagd? ;-))

Wie ben je? Heb je ook een leuke blog/website? Heb je een twitter / facebook / pinterest-account?
Ken je een blog die ik moet gaan lezen? Heb je een leuk nieuwtje of een leuke foto van je nieuwste baksel?
Kortom: Spam!

Glutenvrije (goede) voornemens

Op 1 januari schreef ik over mijn lijstje met recepten die ik wil uit proberen.

Op 3 januari schreef ik over mijn lijstje met recepten die ik regelmatig maak.

Maar ik heb nog meer glutenvrije wensen. Hieronder kan je ze lezen:

  • Meer doen met groentes en fruit uit de omgeving: inmaken, jam maken, zuurkool maken? (zie bv mijn blog Groentepakket verwerken)
  • Naar The Free From shop, een volledig glutenvrije winkel in Apeldoorn
  • Naar Glutenvrij .. en Meer, een volledig glutenvrije winkel in Heemskerk
  • Naar The Welsh Bakestone, een volledig glutenvrije bakker in Scheveningen. En meteen een dagje Scheveningen/Den Haag er aan vast plakken?
  • Naar de Nederlandse Coeliakie dag, inclusief glutenvrije markt
  • Regelmatig kibbeling halen bij de Glutenvrije visboer
  • Een glutenvrije hamburger eten bij de McDonalds om de hoek?
  • Een High Tea bij de Gebaksjuwelier
  • Lunchen bij de eettentjes die ik op Pinterest heb geplaatst
  • Net zoals Elize: gelijk de keuken opruimen na het bakken/koken.
  • School voorbereiden op Mirthe’s komst. Januari 2015 gaat ze voor het eerst naar school. Hoe zal dat gaan? Ik kijk met spanning mee met Dion’s school-avonturen.
  • Leuke ontmoetingen met andere glutenvrije mensen: Er staan er al 3 op de planning!
  • En natuurlijk: Aan iedereen die het enigszins horen wil, blijven uitleggen wat coeliakie is en wat glutenvrij eten in houdt.

Recepten te maken, deel 2

https://web.archive.org/web/20220704052047/https://ikbenglutenvrij.nl/recepten-te-maken-deel-2/

eierkoek 2

Op 1 januari maakte ik een lijstje met recepten die ik dit jaar wil uitproberen. Maar ik heb ook recepten die regelmatig maak, die ik dit jaar ook wil maken.
Hieronder vind je dat lijstje:

Liebster Award: wie ontvingen h’m?

Liebster Award

Ik vind het leuk om te zien hoe die Liebster Award langzaam versprijd.
Soms blijft hij ergens steken. Maar toch wordt de olievlek over de glutenvrije blogs steeds groter.

Hieronder vind je de links naar de webblogs:

Ik kreeg de Liebster Award van Jacqeline van Jax Thermomix recepten  

En ik gaf h’m door. Lees de antwoorden op mijn vragen van:

Zij gaven de Liebster Award ook weer door, en ook via andere wegen kregen glutenvrije bloggers de Liebster Award. Lees ze hier:

Vergeet ik nog iemand?

2013, meest gelezen berichten

oliebol

Het is vandaag oudjaar. Een tijd om oliebollen te bakken. En om terug te kijken.
Ik zie heel veel lijstjes langs komen. Ik ben gek op lijstjes. Maar in mijn laatste blog voor de digitale adventskalender #decemberglutenvrij schreef ik al een terugblik op 2013.
Maar nog niet alles ;-).
Daarom hierbij de top 10 van meest gelezen blogposts van 2013.

In 2013 had ik 35.720 unieke bezoekers. Dat is (exclusief vandaag) gemiddeld 98 per dag.
De meest gelezen blogposts van 2013 zijn:
 

10. Glutenvrije pepernoten bij in Sint-intocht (378 views)

9. Kookboek Action: Gluten-, tarwe- en lactosevrij Genieten

8. Pas op: Gusto d’Italia in Hoofddorp

7. Afvallen van glutenvrij dieet?

6. Mijn recept voor satesaus

5. Groot cadeau, de antwoorden op de enquete over mijn website

4. Glutenvrije pasta van de Lidl

3. Favoriete ontbijtjes: Wat zijn onze favoriete ontbijtjes?

2. Glutenvrij eten zonder diagnose? Nee! Blijf gluten eten totdat je zeker weet of je coeliakie hebt!

1. Gluten vervangers: als je gluten weg laat, wat moet je dan vervangen? (1.345 views)


Grappig dat de blogs uit de blogweek niet in dit lijstje staan. Op 5 november had ik het meeste bezoekers, namelijk 373. Dat was in de blogweek. Ik schreef toen over het product dat ik het meeste mis. Maar deze blogpost had ‘slechts’ 179 bezoekers.

#decemberglutenvrij: laatste luikje van de adventskalander

kerst 2013

Vandaag wordt al weer het laatste luikje van de digitale adventskalender geopend. Achter dit luikje zitten 3 blogs:

Sandra schrijft over terugblikken en vooruit kijken met oliebollen.
Lees het hier: Dion glutenvrij

Lisette maakt Kerstchocoladetruffels.
Lees het hier: Glutenvrij en blij

Annemiek schrijft over Koken met kerst.
Lees het hier: Glutenvrije mama

Ik vond het erg leuk om al jullie blogs te lezen. Leuk om te zien hoe iedereen met het dieet om gaat. Zeker in deze moeilijke decembermaand.