Nog 6 nachtjes slapen… en dan komt Sinterklaas!

Nog 1 nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas aan in ons kikkerlandje!
Voor mij een van de leukste feesten, of misschien wel het leukste feest van het jaar. Verrassingen, lekkers, elkaar een beetje op de hak nemen en fijn samen zijn.
Mirthe gelooft al een paar jaar niet meer. Maar de afgelopen jaren verzamelde ik veel tips en trucs voor gelovigen EN ongelovigen.

Hoe blijft het sinterklaasfeest leuk voor je glutenvrije kind? 

Als je een glutenvrij kind hebt, kost het sinterklaasfeest nog wat meer voorbereidingen dan normaal. Glutenvrije pepernoten kopen of bakken, zorgen dat leerkrachten en anderen weten waar ze op moeten letten, enz. Je kan er natuurlijk zo veel aandacht aan besteden als je wilt. Ik denk dat het sowieso veel tijd kost, maar ook heel veel oplevert!
In dit artikel schrijf ik heel veel tips om te voorkomen dat je kind zich buitengesloten voelt.

Sinterklaas op school

En dan is het 5 december en komt Sinterklaas op school aan. Je ziet in gedachte al overal kruimels in het rond vliegen… Gelukkig is er met wat overleg heel veel mogelijk! In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden.

Pepernoten bakken op school, glutenvrij?

Op school of op de BSO worden ook wel eens pepernoten gebakken. Ik gaf 5 voorbeelden van hoe je dit op kan lossen. Beslis samen met de leerkracht (en je kind) wat voor jullie een goede oplossing is.

Een foto-compilatie van mijn sint-voorbereidingen

En omdat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden…

De drukte rond het Sinterklaasfeest

In 2015 schreef ik een blog waarin ik me ernstig af vroeg waarom ik Sinterklaas het leukste feest van het jaar vind. Griep, pepernoten bakken in het holst van de nacht zodat dochters het niet weten en geen inspiratie voor gedichten…

Interview met glutenvrije piet

In 2017 liep glutenvrije piet voor het eerst mee met de landelijke intocht. Ik mocht haar interviewen!

Glutenvrije sinterklaas recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *