Liebster Award, de antwoorden

Liebster Award

Gisteren schreef ik dat ik de Liebster Award van Jacqeline van Jax Thermomix recepten ontving. Vandaag beantwoord ik haar vragen:

De Liebster Award is een award voor beginnende bloggers die minder dan 1000 volgers/bezoekers hebben. Als ik op zulke bezoekersaantallen per dag kom, zal ik echt een tevreden mens zijn! Ik vind het nu al zo leuk gaan, tenslotte was ik mijn blog ooit begonnen om m’n receptjes op te bewaren. En dan ineens heb je meer dan 400 pageviews op een dag. Zo leuk!

1: Waarom ben je met je blog begonnen?

Die vraag heb ik onlangs tijdens de glutenvrije blogweek al beantwoord ;-). Klik hier voor Waarom bloggen?


2: Heb je naast je blog ook nog andere hobby’s?

Deze vraag vind ik moeilijk te beantwoorden. Want wanneer is iets een hobby? Heel veel dingen die ik doe zijn noodzakelijk. Maar haast geen van de dingen die ik doe doe ik met (veel) tegenzin. Met uitzondering van wat huishoudelijke klusjes, zoals putjesscheppen (ja, het bestaat nog!).

Wat mis ik echt als ik het een tijdje niet gedaan heb? Natuurlijk, ik mis mijn kinderen als ze een paar dagen weg zijn. Ik mis mijn man als hij een paar dagen afwezig is. Ik mis mijn familie en vrienden als ik ze te lang niet gezien heb.
Maar ik mis ook bakken, als ik het te lang niet gedaan heb. Ik mis roeien als ik het te lang niet doe. Een avondje bijkletsen met een vriendin. Een goed boek lezen, maar dat doe ik eigenlijk elke dag…
En schrijven! Mijn hoofd lees maken. Het schrijven van mijn blogs, maar ook het schrijven van mijn ‘dagelijkse beslommeringen’ in een uitgebreide mail of brief naar een vriendin.

3: Kom je eraan toe om zo vaak te bloggen als in eerste instantie je bedoeling was geweest?

Ik blog omdat ik het leuk vind. Ik heb geen vooropgesteld plan met het bloggen. Ik heb dus ook nooit de intentie gehad om dagelijks te bloggen. Maar ik doe het nu wel!
 

4: Heb je gerechtjes of onderdelen daarvan die steevast mislukken bij je?

Mijn gerechten mislukken best vaak. Meestal kan manlief ze met een simpele ingreep redden. Meestal mislukken ze omdat ik het te snel wil doen. Een groenten-overschotel waarvan ik vind dat hij binnen een half uur klaar moet zijn. Worteltjes die ik te laat op het vuur zet, waardoor ze nog niet klaar zijn als de rest klaar is.

En dan hebben we natuurlijk nog glutenvrij brood
Ik had een lekker recept, maar wilde het gezonder. Experimenteer, misluk, experimenteer…
En toen moest Mirthe ook glutenvrij gaan eten. En begon het experimenteren weer van voren af aan. Nu hebben we een aantal broden van de winkel die we lekker vinden. En daarnaast nog een aantal succes-recepten.
Maar daarnaast blijf ik regelmatig experimenteren. En is het resultaat meestal niet een 2e keer waard…


5: Volg je zelf veel andere blogs? Zijn dat allemaal foodblogs, of heb je ook andere blogs die je volgt?

Ik volg 76 blogs…
Ik schrik zelf ook een beetje van het aantal!

Via Bloglovin kan je heel makkelijk blogs volgen. Ik krijg elke dag een lijst met nieuwe blogpost. Hier beslis ik of ik ze wil lezen of dat ik dat niet/later doe. Mijn lijst kan je vinden op //www.bloglovin.com/ikbenglutenvrij

Dit zijn bijna allemaal blogs over coeliakie/glutenvrij. En (bijna) allemaal nederlandstalig.
Ik volg bewust geen foodblogs die niet over coeliakie/glutenvrij gaan. En niet te veel buitenlandse blogs. Dan worden het helemaal te veel!
 

6: Wat doe je om je bezoekersaantallen omhoog te krijgen?

Niets!
Tenminste, niets bewust.
Ik schrijf omdat ik het leuk vind. Ik vind bezoekersaantallen op zich niet belangrijk. Ik vind het veel leuker om te horen dat iemand geholpen heb. Of dat iemand mijn stukje leuk vond om te lezen.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik me niet gevleid voel als ik zie dat mijn bezoekersaantallen hoog zijn.
En ja, ik ben een getallen-gek, dus ik vind het leuk om zo nu en dan te kijken wat de bezoekersaantallen zijn. En hoe de bezoekers zich gedragen, wat de zoekwoorden zijn, etc.

Zo had ik tijdens de blogweek een stijging van het aantal lezers: In oktober had ik rond de 200 unieke bezoekers per dag. Die eerste week van november had ik gemiddeld 296 bezoekers, met op dinsdag 5 november een absoluut record van 373 bezoekers!

Zo heb ik de afgelopen tijd nog een aantal dingen gedaan waardoor mijn bezoekersaantallen waarschijnlijk gegroeid zijn. Maar deze dingen doe ik omdat ik het leuk vind, niet voor een stijging van de bezoekersaantallen: In de week van 23 september was ik te gast bij radio 2. Sinds 18 oktober sta ik op coeliakie.startpagina.nl. Vanaf 24 oktober heb ik een facebookpagina. Ik sta in het novembernummer van Gezond Eten. En in reacties op het coeliakieforum of het facebookforum plaats ik regelmatig een link naar een blogpost die antwoord geeft op de gestelde vraag.
Oh ja, mijn blogs worden automatisch geplaatst op twitter en facebook.


7: Kook je zo gezond als je eigenlijk zou willen (of juist niet, dat is ook een antwoord natuurlijk), gebruik je veel pakjes en zakjes?

Nee, wij gebruiken haast nooit pakjes en zakjes. Nooit gedaan ook overigens. Omdat het (haast) net zo makkelijk is om het zelf te doen. En vaak lekkerder. Wij hebben een goedgevulde kruiden- en specerijenla, waarmee we bijna alles kunnen maken.

En ja, wij koken zo gezond als ik zou willen. Ik zou het niet meer willen. Want gezond moet ook lekker zijn. En zo af en toe patat met een lekkere glutenvrije fricadel is ook heerlijk!
Ik probeer wel zo veel mogelijk groentes in het eten te verwerken. En fruit eten we sowieso de hele dag door.


8: Maak je zelf foto’s of laat je dat over aan een partner/vriend(in) die dat beter kan?

Ik vind fotograferen leuk!
Ik vind het leuk om een mooie foto te plaatsen. Maar ik vind het ook geen probleem als een foto wat minder is. En vaak gebruik ik ook plaatjes ‘gejat’ van internet.
 

9: Ik zie veel mensen die naast hun blog ook een eigen Facebooksite hebben. Heb jij dat ook? Merk je dat je daar meer mensen mee bereikt?

Ja, ik heb een facebookpagina: //facebook.com/ikbenglutenvrij
Maar mijn bezoekersaantallen stijgen sowieso. Weet niet of dat (alleen) aan de facebookpagina ligt.
Zie ook antwoord op vraag 6.


10: Voor welk gerecht kom jij ’s nachts je bed uit?

Geen!
Met een peuter die nog bijna elke nacht wakker wordt, kan ik m’n slaap goed gebruiken!


11: Waar heb jij echt een hekel aan in een blog of in het dagelijkse leven?

Aan de bewering dat coeliakie te genezen is.
Aan de bewering dat gluten voor iedereen ongezond is.

Liebster Award

Liebster Award

Van Jacqeline van Jax Thermomix recepten kreeg ik de Liebster Award!
Zij kreeg h’m van Carine van Proeven op zondag
Zij kreeg h’m weer van Lyvre
En zij kreeg h’m van Rik van Puur eten
En zo gaat het maar door…

Wat is de Liebster Award?

De Liebster award is een award voor je lievelingsblogs. Liebster is immers het duitse woord voor lieveling. Het is een award voor ‘kleine’ bloggers. Bloggers met minder dan 1000 bezoekers per dag. En/of bloggers met minder dan 200 volgers. Volgers op iets van sociale media. Meestal worden Bloglovin en Twitter als basis beschouwd. Het is de bedoeling om door deze award wat meer bekendheid te krijgen voor je blog en je lievelingsblogs even in de spotlights te zetten.

Het is een soort kettingbrief-systeem. Je ontvangt h’m en geeft h’m door aan anderen.

Wat moet je doen?

Als blogger word je genomineerd door een mede-blogger. Je schrijft een blogpost over de Liebster Award. In die blogpost komen:

  • de naam en de website van diegene die jou genomineerd heeft;
  • de 11 vragen van de blogger die jou genomineerd heeft, met de antwoorden hierop;
  • nomineer zelf 5 bloggers voor de liebster award.
    deze bloggers mogen niet meer dan 200 volgers en/of 1000 unieke bezoekers per dag hebben.
    deze bloggers mogen de liebster award nog niet eerder ontvangen hebben.
    (Ik zie bij de meeste blogs 11, maar ik hoef er ‘maar’ 5)
  • 11 (nieuwe) vragen voor de bloggers die jij genomineerd hebt

Vereerd

Ik ben vereerd dat ik de Liebster Award ontving van Jacqeline!
– Ik schreef ooit een blog over haar blog: Thermomix –

Ik vond het leuk om de vragen te beantwoorden.
Ik vind het haast nog leuker om andere bloggers te nomineren en (nieuwe) vragen voor hen te verzinnen.

Ik knip deze blog op in 3 dagen: Vandaag de inleiding, morgen het beantwoorden van de vragen en overmorgen de nominaties en de vragen voor hen.

De voor- en nadelen van de glutenvrije hype

Hype

In 2011 was glutenvrij eten vooral een hype onder Amerikaanse celebs. Ondertussen is de hype ook doorgedrongen tot de normale Amerikaan. In de VS eet ca. 30% geen gluten meer, of denkt er ernstig over om dit niet meer te doen. Niet omdat ze coeliakie hebben, of omdat ze altijd al klachten hadden. Maar omdat ze denken dat ze er van afvallen en omdat ze denken dat gluten sowieso ongezond zijn.

Ook in Nederland begint deze hype door te dringen. Mede dankzij het succes van boeken als Broodbuik en de Voedselzandloper.

Ik geloof niet dat je afvalt van het glutenvrije dieet. Ik geloof ook niet dat gluten voor iedereen ongezond zijn. Maar wie ben ik om voor iemand anders te beslissen wat hij of zij eet?
Maar bedenk wel dat er risico’s zijn om ‘zomaar’ glutenvrij te gaan eten. Je zou toch coeliakie kunnen hebben (lees mijn blog Glutenvrij gaan eten?) en bij glutenvrij eten heb je kans op tekorten aan een aantal essentiele voedingsstoffen (lees mijn blog Gezond glutenvrij eten).

Ten eerste

Ik heb het hier echt over de glutenvrije hype. Niet over mensen die zich al jarenlang ziek voelden, die bij de (reguliere) geneeskunde geen uitsluitsel krijgen, die alles proberen om zich beter te voelen.
Middels een eliminatie-dieet (of op een andere manier) komen zij er achter dat ze zich zonder gluten veel beter voelen.

De voordelen

De media

Afgelopen jaar was glutenvrij regelmatig in de media. Natuurlijk zo af en toe met een foutje, maar over het algemeen zijn het hele duidelijke, fijne artikelen. Het helpt mee aan de bekendwording van glutenvrij eten. Het helpt (meestal) ook mee aan de bekendwording van coeliakie.

Kijk bij de categorie Coeliakie in de media.

Meer producten

Het afgelopen jaar is het aantal glutenvrije producten enorm gestegen. Er is een grotere afzetmarkt, dus ook meer mogelijkheden voor producenten. Toen ik meer dan 6 jaar geleden opeens glutenvrij moest gaan eten, was het zoeken naar (lekkere) glutenvrije producten. Nu heeft vrijwel elke supermarkt een glutenvrij schap. Kan je bij de speciaalzaken kiezen uit diverse merken. En vliegen de glutenvrije initiatieven als paddestoelen uit de grond!

Boeken en websites

Wie had er (6 jaar geleden) ooit gedacht dat er een boekje met glutenvrije recepten bij de Action zou liggen? Dat in de betere boekhandel verschillende glutenvrije kookboeken zijn te vinden?

Er zijn steeds meer websites die over glutenvrij/glutenarm leven gaan. Ik volg er een paar, vind het leuk om recept-ideeen op te doen. Ik blog ook regelmatig over dit soort websites. Ik denk dat we van elkaar kunnen leren.

De nadelen

Al eerder schreef ik wat ‘ons’ probleem is, waarom de veel coeliaken argwanend tegenover deze hype staan: “Wij coeliaken zijn bang dat ‘glutenvrij’ niet meer volledig serieus genomen wordt. Door mensen die niet op de hoogte zijn van de ziekte. Maar zeker als ik ergens ga eten. Als ik in een restaurant meld dat ik glutenvrij moet eten, wil ik ook dat er totaal geen kruisbesmetting mogelijk is. Doordat het aantal mensen dat glutenarm eet zonder coeliakie ondertussen haast groter is dan het aantal mensen met coeliakie, is er een grote kans dat restaurants het dieet minder serieus nemen.

Lees de hele blog hier: Glutenvrij of glutenarm?

Afgelopen 6 jaar was ik bijna nooit ziek van gluten. Ja, ik had wel eens een klein beetje diarree, of een opgeblazen gevoel. Sporen van gluten, bij het eten in een restaurant of bij vrienden/familie. Maar dit jaar ben ik 4 keer flink ziek geweest. 1 keer omdat ik de ingredienten niet goed had gelezen. En 3 keer omdat iemand dacht dat hij/zij verstand had van glutenvrij:

In mei was ik een paar dagen kotsmisselijk van een ‘glutenvrije’ workshop.
In juli was ik hondsberoerd van een ‘glutenvrij’ cadeautje van een vriendin.
In september was ik doodziek van een ‘glutenvrije’ koek.

Dus die glutenvrije hype? Ik zou blij zijn als die afgelopen is!

Verminderde weerstand

ziek

Als ik verkouden ben, of ziek ben, heb ik vaak pijn in mijn wangen.
Mijn moeder dacht meteen aan een ontsteking, waarvoor ik naar de huisarts moet. Gelukkig is het simpeler:

Naast je neus, aan je jukbeenderen zitten de onderste sinusholtes. Daar kan je inderdaad ook een drukkend gevoel krijgen als ze wat geïrriteerd zijn. Sinusproblemen worden vaak gerelateerd aan een verminderde weerstand, en laat nu het merendeel van je weerstand door je darmen bepaald worden. ;-)”

Dank je voor het antwoord Leen!

Jamie’s school dinner

jamie oliver en leon

Jullie kennen vast wel de strijd van Jamie Oliver om gezondere school-lunches te krijgen. Hiervan is een mini-serie gemaakt met een interessant bij-verhaal: Het verhaal van de familie van Leon. Een familie die leeft op junk-food. De kinderen luisteren slecht, zijn altijd hyper, letten niet op op school en blijven niet aan tafel zitten.
Jamie laat ze een week lang gezond eten. En wat gebeurd er?

Een week lang geen junk-food, geen snoep en nauwelijks koekjes. Alleen normaal, gezond eten. Groentes en fruit, vlees, aardappels.

Binnen een week is dit jongetje veranderd in een normaal jongetje. Een jongentje dat echt nog wel eens slecht luistert, maar geen moeilijk gedrag meer vertoont.

Confronterend…

Bekijk hier het eerste deel
Bekijk hier het tweede deel

druk druk druk

Geplaatst op  door Mirjam — Geen reacties ↓

druk

Ik ben druk druk druk.
Net zoals iedereen eigenlijk.
Druk met mijn werk, druk met de kinderen, druk met het huishouden, druk met koken en bakken, druk met sinterklaas, druk met mijn vrienden en familie, druk met roeien, druk met de oudercommissie en druk met deze webblog.
De tijd die hier in gaat zitten, kan ik niet besteden aan andere dingen. Daarom is mijn andere blog verwaarloosd. Daarom schrijf ik geen mails meer naar vriendinnen. Daarom hebben mijn kinderen nog steeds hun foto-album niet.
Dus ik ga even wat minderen met deze blog en wat meer tijd besteden aan andere dingen.

Gevolgen van coeliakie

Wat gebeurd er als je gluten binnenkrijgt?” Wordt mij vaak gevraagd.
Ik beantwoord het meestal heel cru: “Dan gaan mijn darmen kapot“.

Vanaf dat moment heb ik aandacht en kan ik het duidelijker uitleggen:

Over de gevolgen op korte termijn schreef ik de blog ziekteverloop. Maar op lange termijn…

De mogelijke gevolgen van onontdekte coeliakie zijn bekend.
De mogelijke gevolgen van een (te) late diagnose worden onderzoeken naar gedaan. Maar hoe zit het met gediagnosticeerde coeliakie? Hoeveel kans heb je op (blijvende) symptomen en ziektes als je je goed aan je dieet houdt – maar zo af en toe per ongeluk gluten binnen krijgt?

glutenvrije pepernoten bij in Sint-intocht

Geplaatst op  door Mirjam — 3 reacties ↓

Nog een paar nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in het land!
Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dit jaar zet hij voet aan wal in Groningen.

De Sinterklaasintocht is voor kinderen met coeliakie niet altijd makkelijk. Want al die pepernoten die je niet mag….
Daar is in Scheveningen en in Middelburg een oplossing voor gevonden!

Sint-intocht in Scheveningen

Bij de intocht zullen een aantal speciale Gluten Pieten meelopen. Zij hebben een speciaal pak aan en delen alleen glutenvrij strooigoed uit. Dit is belangrijk omdat het glutenvrije strooigoed niet in aanraking mag komen met de gewone pepernoten.

“We doen bij de intocht al veel voor mensen met een beperking, zoals gootjes over de kabels en invalidetoiletten. Maar zo´n glutenintolerantie is ook echt een serieus ding´, aldus Piet Boelhouwer, organisator van de intocht.

Wel zei de Sint tegen ouders van glutenvrije kindjes: ‘Hier ligt een uitdaging voor u. Maak uw kindje herkenbaar als glutenvrij: met een mijtertje, een spandoekje of een bordje met de tekst: “Ik ben glutenvrij”. Wat u maar wilt. Als de Gluten Pieten uw glutenvrije kind maar opmerken!

Yvette, van the Welsh Bakestone mag de pepernoten maken.
 

00:00 / 01:40

480p

Bronnen: Omroep WestTelegraaf en NCV

Sint-intocht in Middelburg

Mamma’s staat garant voor een GLUTENVRIJE Sint intocht aanstaande zaterdag! Alle kindjes die GV (moeten) eten zullen ook heerlijke pepernoten krijgen van onze speciale GV Pieten die herkenbaar door de stad zullen lopen! Hoe vinden de Pieten de juiste kindjes? Ze herkennen elkaar aan helium ballonnen die je van te voren bij Mamma’s kunt ophalen! Maar.. meer informatie volgt!
Gv is oke!

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/mammas.middelburg

Sint-intocht in Wormer

Sinterklaas houdt bij zijn intocht in Wormer op zondag 17 november om 14.00 uur rekening met kinderen die coeliakie hebben en alleen glutenvrije producten mogen eten. Hij heeft een speciale Piet aan zijn gevolg toegevoegd die glutenvrij strooigoed uitdeelt. Deze bijzondere Piet is tijdens de intocht niet te missen, omdat hij over zijn werkkleding een fel gekleurd hesje draagt met de tekst ‘Ik geef glutenvrij’.

Kijk voor meer informatie op: //m.dichtbij.nl/zaanstreek/artikel/3157153/-

Sint-intocht in andere plaatsen

En voor ouders en kinderen die niet naar bovengenoemde plaatsen gaan, heb ik tips op mijn blog Sinterklaas.Dit bericht werd geplaatst in Coeliakie en kinderenCoeliakie in de 

Blogweek: Waarom bloggen?

fokken_en_sukke_bloggen

Glutenvrij bloggen… Ik ben er in gerold!

Ooit had ik een foto-webpagina, die is in de loop der jaren uitgebreid tot 2 weblogs. Hoe? Lees dat hieronder.

Blog over mijn leven

In 2005 verhuisden wij naar een jaren-30-huis waar heel veel aan verbouwd moest worden. Wij waren bijna alleen nog maar bezig met verbouwen en zagen vrienden en familie alleen als ze meehielpen. Om ook de niet-helpers een beetje op de hoogte te houden van de verbouwing, plaatste ik foto’s op internet.

Later kwamen er foto’s en verhalen bij van onze reizen en reisjes. En tijdens mijn zwangerschappen werd de site een uitlaatklep voor mijn gevoelens en belevenissen. Daarna bleef ik schrijven over onze kinderen.

Steeds vaker verschenen er ook blogjes over coeliakie en mijn glutenvrije leven.
 

Blog over mijn glutenvrije leven

Maarja, mensen die lezen over coeliakie, zijn meestal helemaal niet geïnteresseerd in mijn kinderen. En andersom: Ik vind het niet fijn als iedereen alles over mijn kinderen kan lezen.
Daarom vroeg ik mijn lief of hij een extra website voor mij wilde aanmaken. Een website die alleen maar over coeliakie en mijn glutenvrije leven gaat. Op 10 mei 2012 was ikbenglutenvrij.nl een feit.

De verhalen die ik schreef, schreef ik in eerste instantie alleen voor mijzelf. Om later terug te kunnen lezen.

Nog steeds schrijf ik voornamelijk voor mijzelf, omdat ik het leuk vind om te schrijven, om de informatie in mijn hoofd goed te ordenen, om deze informatie weer makkelijk te kunnen opzoeken.
Maar sinds ik me ‘opeens’ realiseerde dat mijn blog goed gelezen wordt (zie mijn blog bezoekersaantallen) schrijf ik ook voor anderen. Zoals de pagina ‘eerste hulp bij coeliakie’. En de lijstjes die ik zo af en toe maak: Glutenvrij snoepzelf  broodmix makensnackbars met glutenvrije snacksgluten vervangersonze favoriete ontbijtjesonze favoriete maaltijden en natuurlijk glutenvrij en school en glutenvrij en kinderdagverblijf.

Ik vind het leuk om bekendheid te geven aan coeliakie. Ik vind het leuk om mensen te helpen die vragen hebben over coeliakie en het glutenvrije leven. Ik vind het leuk om glutenvrij te bloggen!


Wie doen er vandaag mee met de glutenvrijeblogweek?

Deze week is gezamenlijke glutenvrije blogweek. Negentien bloggers, zeven dagen, elke dag een ander onderwerp. Wie schreef er nog meer over dit onderwerp?

LOGO blogweek klein

Blogweek: Heeft coeliakie je leven verrijkt?

verrijken

Heeft coeliakie je leven verrijkt?” vroeg Henk van Steeg voor zijn radio 2 programma.
Ik antwoordde volmondig “Ja!“.
Ik heb er een hele nieuwe hobby bij gekregen: coeliakie.


Luister hier naar het fragment. Bij 2:38 hoor je de vraag en mijn antwoord.

http://web.archive.org/web/20220630200538if_/https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F112656801&show_artwork=true

Blogs lezen en schrijven, surfen op het coeliakieforum, recepten zoeken, bakken, producten zoeken en bekendheid geven aan coeliakie en het glutenvrije leven.

Wat een kik geeft het als ik een lekkere glutenvrije taart heb gemaakt, of onverwachts een glutenvrij broodje buiten de deur kan eten!
Wat is het fijn als ik ergens op bezoek kom en iemand heeft speciaal voor mij iets in huis gehaald. Wat is het fantastisch als iemand speciaal voor mij glutenvrije artikelen mee neemt van vakantie!

Via internet en in het echt heb ik een heleboel leuke, glutenvrije mensen ontmoet.
Mensen met wie ik recepten kan delen, tips uitwisselen over glutenvrije producten, erkenning en herkenning vind. Maar het meest bijzondere vind ik dat coeliaken onder elkaar niet veel over koetjes en kalfjes praten. Bijna iedereen heeft een (heftig) verhaal, en heeft er weinig moeite mee om dat te delen. En als je eenmaal zo’n verhaal hebt gedeeld, zijn de gesprekken daarna ook persoonlijker. Hoe gaat het nu echt met je?

Twee keer per jaar hebben met een groepje mensen uit Amersfoort en omgeving een glutenvrij etentje.
Vorige maand was ik uitgenodigd voor een glutenvrije high tea. Verrukkelijk en erg gezellig.
Soms krijg ik dingen toegestuurd, zoals een aantal artikelen van Peaks en een broodtrommeltje van MyMepal.

Ik voel me een rijker mens. Een mens die iets beleefd heeft, die een verhaal te vertellen heeft, als mens verder ontwikkeld is. Ik snap eerder dan voorheen als iemand ergens mee zit. Ik weet beter dan voorheen hoe ik daar op moet reageren.

Van glutenvrij eten word je arm. Maar coeliakie heeft mijn leven zeker verrijkt!

Wie doen er vandaag mee met de glutenvrijeblogweek?

Deze week is gezamenlijke glutenvrije blogweek. Negentien bloggers, zeven dagen, elke dag een ander onderwerp. Wie schreef er nog meer over dit onderwerp?

LOGO blogweek klein